instagram @kitchenettehome

Rebarborovo-skořicové muffiny

Rebarborovo-skořicové muffiny

Pro všechny milovníky rebarbory!
Jsou nejlepší čerstvé, ještě teplé, ale můžete si je i druhý den rozpéct v troubě … (175°C na 3 minuty)

.
20 minut - 12 porcí
Rebarborovo-skořicové muffiny

Ingredience

  • 2 hrnky / 255 g mouky (používám celozrnnou)
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžička sody na pečení
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 hrnek zakysané smetany (můžete použít i plnotučné kysané mléko, kefír)
  • 120 g másla
  • 2 velká šťastná vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky rebarbory (oloupané, na malé kostičky nakrájené)
  • NA POSYPKU:
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • (1/2 lžičky zázvoru, kardamonu)
Rebarborovo-skořicové muffiny

Postup

Předehřejte troubu na 200°C.
Připravte si rebarboru.
Formu na muffiny vymažte nebo vyplňte papírovými formičkami.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici, sodu na pečení a sůl.
V malé míse smíchejte smetanu, rozpuštěné máslo, vajíčka a vanilkový extrakt do hladkého krému.
Lehce vmíchejte smetanový krém do moučné směsi, tak aby se vše propojilo, ale nepřemíchejte! Jemně vpracujte rebarboru a rovnou plňte do formiček.
Posypte povrch těsta směsí cukru a skořice, to dodá muffinům křupavou voňavou a lehce pikantní krustičku.
Pečte 18-20 minut, nebo otestujte špejlí… Nechte lehce vychladnou na roštu. Některé formy mají teplotní setrvačnost, tak ať se chladí ze všech stran.

Rebarborovo-skořicové muffiny
Newsletter