Trhané hovězí na tacos
21. srpna 2014
 
                                                                        
                            
                    Abych Vám sem dodala kompletní informace, musím doplnit i přípravu hovězího na tacos. Postup je téměř stejný jako u telecího, ale přeci jen jsou drobné rozdíly v postupu. Navíc jsou i fotky. Také přikládám linky na domácí tortillu která je opravdu snadná, rajčatovou salsu a trhané telecí na tacos , abyste měli všechno hned po ruce.
Co je sous vide , jak vypadá a kde ho seženete?
                                    4 
                            porce
                        
     
                        
        Ingredience
- 
                        1 kg zadního hovězího (kližka, spodní šál, osso bucco)
- 
                        2 lžičky sladké papriky
- 
                        2 lžičky římského kmínu
- 
                        2 lžičky mletého koriandru
- 
                        1 lžička mleté skořice
- 
                        1/2 – 1 lžičky cayennského pepře
- 
                        1 lžička mořské soli
- 
                        2 lžíce melasy, nebo 1 jablko na kostičky
- 
                        2 šalotky, krájené na jemné kostičky
- 
                        3 stroužky česneku, drcené
- 
                        (2 lžíce extra panenského oleje)
 
                        
        Postup
            1a.
             Předehřejte si vodní lázeň na  83°C. Teplota je vyšší než při běžné sous vide úpravě masa, protože je potřeba rozpustit kolagen, který tyto kusy masa mají ve větší či menší míře, ale zajistí velmi příjemnou šťavnatou a mazlavou konzistenci. 
Hovězí maso omyjte, osušte, můžete ho i pokrájet na pár silnějších plátků a spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi zavakuujte do sáčků k tomu určených. Ponořte do předehřáté lázně na 16 – 20 hodin.
        
                Hovězí maso omyjte, osušte, můžete ho i pokrájet na pár silnějších plátků a spolu se všemi zbývajícími ingrediencemi zavakuujte do sáčků k tomu určených. Ponořte do předehřáté lázně na 16 – 20 hodin.
            2a.
             Po uplynulém čase maso vyjměte z vakua. Zbylou šťávu spolu s cibulkou a jablky dejte do hrnce a zredukujte na 1/2 – 1/3. Maso pomocí vidličky natrhejte a smíchejte opět s redukcí.
	
                
            1b.
             Pro tradiční postup maso pokrájené na pár silnějších řezů, nakořeňte jej a zprudka ze všech stran na rozpáleném oleji orestujte, tak aby maso bylo po celém povrchu zatáhnuté. Ideální je na toto použít střední litinový hrnec s poklicí, nebo jiný silnostěnný hrnec s poklicí. Do hrnce přidejte šalotku, česnek, jablka, maso posolte a podlijte přibližně 250 ml teplé vody. Maso duste pomalu do měkka, dokud se nezačne úplně rozpadat. Průběžně jej kontrolujte a popřípadě podlijte vodou. Hotové maso natrhejte pomocí vidličky a vraťte zpět do omáčky v hrnci. 
        
                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
 
         
         
     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            