instagram @kitchenettehome

Milované těstoviny se špenátem pro hektické večery

Milované těstoviny se špenátem pro hektické večery

Já vím, že dlouhodobě vás zajímají recepty na rychlá, jednoduchá, ale zdravá jídla. A tak jsem se rozhodla vám sem dát ještě tenhle recept, jakožto moji častou večerní záchranu.
Recept je napsaný na 2 porce a pro dospělé dávám na toto množství 5-6 stroužků česneku. Zní to děsivě, ale nebojte se, tím, že ho lehce orestujete na másle, ztratí svou intenzitu a bude krásně doplňovat špenát a parmezán. Pro děti můžete česneku trochu ubrat.

Recept jsem psala pro Billu a jejich řadu bezlepkových těstovin. Můžete ale samozřejmě použít těstoviny jaké máte rádi. Na trhu je už celkem velký výběr těch celozrnných a také nově občas zahlédnu těstoviny luštěninové, což je skvělá zpráva! Mimochodem, ty jsou také samozřejmě bezlepkové.
​Poslední informace, než se pustíte do receptu... Budete potřebovat horkou vodu z hrnce od těstovin, tak jsem ji raději napsala i do ingrediencí, abyste na ní nezapomněli. Je důležitá, protože díky ní hezky povolí omáčka, která vznikne z parmezánu, česneku a másla a tato voda je v tom o trochu lepší než pouze horká voda, protože v sobě má škrob z těstovin.

20 minut - 2 porce
Milované těstoviny se špenátem pro hektické večery

Ingredience

  • 250 g těstovin

  • 130 g čerstvého špenátu

  • 5-6 stroužků česneku

  • 100 g másla

  • 2 hrsti lístků bazalky

  • 100 g parmezánu plus na servírování

  • 2 dcl horké vody od těstovin

  • čerstvě mletý pepř

  • mořská sůl

Milované těstoviny se špenátem pro hektické večery

Postup

1.

Ve velkém hrnci dejte vařit silně osolenou vodu. Jak začne vřít, přidejte těstoviny a vařte podle instrukcí na obalu.

2.

Mezitím si oloupejte všechen česnek, propasírujte ho a dejte do větší pánve tipu wok spolu s máslem. Na mírný výkon máslo rozpusťte a česnek v něm velmi pomalu orestujte. Nechcete, aby začal zlátnout, pouze se rozvoněl a ztratil na pálivosti. Odstavte.

3.

Všechen špenát omyjte nahrubo nakrájejte spolu s veškerou bazalkou. Parmezán nastrouhejte. Do ještě horké velké pánve s česnekem přidejte přibližně 2 dcl vody od těstovin (trochu si nechte stranou, pro případ, že ještě nějakou budete potřebovat), všechen špenát s bazalkou a krátce promíchejte, aby zavadl. Nyní přidejte uvařené a scezené těstoviny, nastrouhaný parmezán, případně mletý pepř a vše dobře promíchejte. Po chvilce uvidíte jak se sýr rozpouští a tvoří se krémová omáčka. Pokud není dost krémová a je spíš směs hutná, přidejte ještě trochu odložené vody. Servírujte ještě s extra parmezánem a případně čerstvě mletým pepřem.

Milované těstoviny se špenátem pro hektické večery
Newsletter