instagram @kitchenettehome

Mandlovo-ovesné sušenky

Mandlovo-ovesné sušenky

Hmmmm, jak jsou výborné!
Musím se přiznat, že nerada dopřávám dětem nebo sobě, kupované sušenky z bílé mouky a i jiné kupované sladkosti. Nikdy nevíte, co ve skutečnosti obsahují. A tak, když nás chytila mlsná v Indonésii, nezbylo než si vymyslet nějaké ty “zdravé”. Tyto jsou celozrnné s ovesnými vločkami, mandlemi a zdravějšími sacharidy v podobě javorového a rýžového sirupu. Můžete si je také ráno dopřát třeba nalámané, spolu s jogurtem a čerstvým ovocem, jako zdravou snídaní.
Tento recept je ideální, pokud rádi vaříte s dětmi.

Mandlovo-ovesné sušenky

Ingredience

  • (na 2 plechy sušenek)
  • 1 hrnek mandlových lupínků
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
  • 3/4 hrnku rýžového a javorového sirupu 1:1
  • 150 ml oleje olivového nebo kokosového
  • (vanilka)
  • velká špetka soli
Mandlovo-ovesné sušenky

Postup

1. Předehřejte troubu na 160°C/horkovzdušnou na 140°C. Dva plechy si vymažte tukem nebo vyložte pečícím papírem.
2. Smíchejte všechny ingredience a pomocí čajové lžičky, tvořte na plech malé pravidelné hromádky s rozestupy alespoň 3 cm. Pomocí druhé strany lžičky, tyto hromádky zploštěte. Aby se vám příliš těsto nelepilo, můžete lžičku namáčet do vody.
3. Pečte přibližně 25 minut. Po krátkém chladnutí, hotové sušenky přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Skladujte je uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.

Mandlovo-ovesné sušenky
Mandlovo-ovesné sušenky
Mandlovo-ovesné sušenky
Mandlovo-ovesné sušenky
Newsletter