Rebarborovo-jablečný mandlový koláč
28. května 2013
 
                                                                        
                            
                    Tato lahůdka má všechny přednosti, které u dezertů oceníte i Vy. 
Je delikátní! Svěží! Bezlepkový! Možná i díky tomu si uchovává stejné kvality po několik dní. Jemně pikantní chuť rebarbory v kombinaci s kořením, křupavými mandličkami na povrchu a zakysanou smetanou je dokonalá. 
Příprava je snadná a rychlá, dokonce bych řekla, že ani začátečníci zde nemají co pokazit. A pokud narazíte na problematiku shánění mletých mandlí, tak ani tím se netrapte. Kupuji mandle celé, stejně jen tak si uchovávají maximum vitamínů, minerálů, … A že jich tam mají!!! Mandle pak pomocí mlýnku, blenderu, jakéhokoli nožového mixéru nebo tyčového mixéru rozmělníte na jemnou moučku. Snad jen soutěž krásy tento moučník nevyhrává, ale chutí a servírováním vše jistě zachráníte.
 
                        
        Ingredience
- 
                        NA NÁPLŇ:
- 
                        700 g rebarbory, krájené na 2 cm kousky
- 
                        700 g jablek kyselejší odrůdy, oloupané a na kostičky krájené
- 
                        70 g třtinového cukru
- 
                        (lžička skořice, špetka zázvoru, špetka kardamonu)
- 
                        NA TĚSTO:
- 
                        3 šťastná vejce
- 
                        200 g třtinového cukru
- 
                        200 g másla, velmi změklého
- 
                        200 g mletých mandlí
- 
                        hrst mandlí sekaných nebo plátkovaných na posypání
- 
                        NA SERVÍROVÁNÍ:
- 
                        300 g zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
 
                        
        Postup
Použila jsem dvě kulaté mísy a to hlavně kvůli focení, tak se nenechte zmást velikostí té mé. Náplně i těsta je podle receptu více. Odpovídá běžnému plechu nebo velké zapékací míse (30×20 cm).
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
 
         
         
     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            