Čokoládovo-citrónové sušenky
28. června 2012
Recept, ke kterému se velmi ráda vracím už mnoho let, protože sušenky jsou opravdu delikátní. Kombinace čokolády a silného citrónového aroma je perfektní, nádherně provoní celý prostor a svádějí k ochutnání dalších kousků. V průběhu let, ve snaze udělat sušenky zdravější, jsem nahradila hladkou mouku celozrnnou, bez problému to funguje a vylepší to nutriční hodnotu.
Ingredience
-
125 g másla
-
1/3 hrnku třtinového cukru
-
kůra z dvou bio-citrónů
-
1 lžíce vanilkové esence nebo semínka z lusku
-
1 hrnek prosáté mouky (celozrnné nebo hladké)
-
1 lžička prášku do pečiva
-
120 g nastrouhané čokolády (používám 70%)
Postup
Ušlehejte změklé máslo s cukrem do pěny, přidejte vanilku a kůru. Opatrně vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a čokoládou.
Troubu předehřejte na 180°C.
Dva plechy si vyložte pečícím papírem nebo vymažte. Z těsta tvarujte kuličky velké tak 1,5 -2 cm v průměru, nebo tvořte kopečky ledabyle lžičkou. Nechte dostatek prostoru mezi jednotlivými kousky, protože se při pečení roztečou a spekly by se.
Pečte 15 minut.