instagram @kitchenettehome

Čokoládovo-citrónové sušenky

Čokoládovo-citrónové sušenky

Recept, ke kterému se velmi ráda vracím už mnoho let, protože sušenky jsou opravdu delikátní. Kombinace čokolády a silného citrónového aroma je perfektní, nádherně provoní celý prostor a svádějí k ochutnání dalších kousků. V průběhu let, ve snaze udělat sušenky zdravější, jsem nahradila hladkou mouku celozrnnou, bez problému to funguje a vylepší to nutriční hodnotu.

.
20 minut - 0 porce
Čokoládovo-citrónové sušenky

Ingredience

  • 125 g másla
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • kůra z dvou bio-citrónů
  • 1 lžíce vanilkové esence nebo semínka z lusku
  • 1 hrnek prosáté mouky (celozrnné nebo hladké)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 120 g nastrouhané čokolády (používám 70%)
Čokoládovo-citrónové sušenky

Postup

Ušlehejte změklé máslo s cukrem do pěny, přidejte vanilku a kůru. Opatrně vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a čokoládou.
Troubu předehřejte na 180°C.
Dva plechy si vyložte pečícím papírem nebo vymažte. Z těsta tvarujte kuličky velké tak 1,5 -2 cm v průměru, nebo tvořte kopečky ledabyle lžičkou. Nechte dostatek prostoru mezi jednotlivými kousky, protože se při pečení roztečou a spekly by se.
Pečte 15 minut.

Čokoládovo-citrónové sušenky
Newsletter