instagram @kitchenettehome

Polévka z červené čočky a kokosového mléka

Polévka z červené čočky a kokosového mléka

Mám tu pro vás další polévku, kterou jsem vám slibovala u předešlého receptu na fazolovou polévku. Tato je s červenou čočkou, se kterou se skvěle pracuje, protože není třeba jí namáčet a tak i tohle je jedno z jídel, které vytvoříte za 35 minut a určitě vaše tělo i vaše chuťové potřeby dokonale uspokojí. 
Myslím, že je to ideální adept do rodinné kuchařky, protože je také převážně z ingrediencí, které máte stále doma po ruce.

Pokud použijete kokosový olej namísto ghí, můžete si jí zařadit i do veganské kuchařky.

35 minut - 6 porcí
Polévka z červené čočky a kokosového mléka

Ingredience

  • 2 lžíce ghí nebo kokosového oleje

  • 1 střední cibule, krájená na kostičky

  • 1 lžička mletého koriandru

  • 1 lžička mletého římského kmínu

  • 1 lžíce mleté kurkumy

  • (chilli)

  • 1/2 palice česneku, tedy kolem 6 stroužku, propasírovaných

  • 400 g konzerva rajčat

  • 2 cm kořene zázvoru, nastrouhaného

  • 200 g červené čočky

  • 1 konzerva/400 ml kokosového mléka

  • 1 menší cuketa, pokrájená na malé kostičky

  • 1 hrst pokrájeného mangoldu, špenátu nebo pak choi

  • koriandr na servírování

  • (smažená cibulka na posypaní)

Postup

1.

Ve středním hrnci rozehřejte ghí a osmažte na něm cibulku. Až bude měkká, přidejte koriandr, římský kmín, kurkumu a chilli, pokud ho používáte. Smažte minutu, až se rozvoní. Pak přidejte všechen česnek, promíchejte a ještě půl minuty restujte.

2.

Koření zalijte sekanými konzervovanými rajčaty, přidejte strouhaný zázvor, červenou čočku a 3 hrnky vody. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, výkon stáhněte a pomalu vařte přiklopené za občasného míchání přibližně 30 minut. Pokud by vám polévka připadala moc hustá, ještě podlijte, ale nezapomeňte na to, že budete přidávat ještě kokosové mléko.

3.

Když je luštěnina už měkká, polévku osolte podle chuti, přidejte cuketu a listovou zeleninu, také kokosové mléko. Promíchejte a ještě chvilku vařte, než zelenina zavadne. Polévku ochutnejte, případně ještě dochuťte a můžete servírovat.

Newsletter