instagram @kitchenettehome

Raw mrkvový mungo salát s mátou a koriandrem

Raw mrkvový mungo salát s mátou a koriandrem

Další recept ze šuplíku, který jsem připravila v lednu v Indonésii, ale po návratu domů mi připadal tak trochu mimo “klimatickou” mísu. A teď se perfektně hodí. Je to kombinace zdravých ingrediencí a thajských chutí. Dresink můžete ještě vylepšit tím, že nahradíte sůl miso pastou. A hlavní, bílkovin plný, vegetariánský chod si z něj můžete vytvořit přidáním vařené quinoi, bulguru nebo třeba pohanky.

15 minut - 2 porcí
Raw mrkvový mungo salát s mátou a koriandrem

Ingredience

  • NA SALÁT:
  • 100 g sušených mungo fazolek, klíčených (2 dny)
  • 3-4 velké mrkve
  • hrst hrozinek
  • lžíce opražených slunečnicových semínek
  • velká hrst máty, jemně nasekané
  • velká hrst čerstvého koriandru, jemně nasekaného
  • (1 římský salát)
  • NA DRESINK:
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce med
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
Raw mrkvový mungo salát s mátou a koriandrem

Postup

1. Mrkve očistěte a pomocí škrabky nebo struhadla nakrájejte na jemné plátky. Dejte je do střední servírovací mísy a smíchejte s ostatními ingrediencemi na salát. Pokud chcete salát odlehčit a zmírnit intenzitu mungo klíčků, přidejte ještě půl hlávky římského nebo jiného hlávkového salátu.
2. Připravte si dresink smícháním všech komponentů a promíchejte ho se zeleninou. Dochuťte solí a pepřem.

Raw mrkvový mungo salát s mátou a koriandrem
Newsletter