instagram @kitchenettehome

Jahodový dezert s balsamicovou redukcí

Jahodový dezert s balsamicovou redukcí

Pokaždé, když začne jahodová sezóna, vzpomenu si na tento recept. Kdysi jsem ochutnala tuto kombinaci jahod, redukce z balsamica a vanilkového krému v jedné restauraci a od té doby u nás doma docela zdomácněla. Balsamico povznáší celý dezert na něco speciálního a pikantního. Kdo má rád mátu, může i trochu přitlačit.
Množství ingrediencí je na dva poháry.

15 minut - 2 porcí
Jahodový dezert s balsamicovou redukcí

Ingredience

  • 150 g mascarpone
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 3-4 lžíce “vanilkového cukru”: https://www.kitchenette.cz/clanek/129-vanilkovy-cukr
  • 3-6 lístků máty, plus na ozdobu
  • 200 g jahod, plus na ozdobu
  • 4-8 lžic redukce z balzamica
Jahodový dezert s balsamicovou redukcí

Postup

1. Ve střední míse smíchejte mascarpone, řecký jogurt, vanilkový cukr a pár lístků máty pokrájených na malé kousky.
2. Jahody omyjte, nakrájejte na půlky či čtvrtky podle velikosti a můžete začít vrstvit do pohárů.
3. Začněte lžící vanilkou ovoněného krému, vrstvou jahod, kterou zakápněte přibližně lžící balsamica (podle chuti). A zase krém, jahody, balsamico, …. na závěr dozdobte větvičkou máty, jahodami nebo čímkoli Vás napadne. Třeba jedlými květy. Servírujte hned nebo odložte do lednice na vychlazeni. V případě, že servírování chcete odložit, zdobení si nechte až na tento moment, zbytečně by vám ovadlo.

Jahodový dezert s balsamicovou redukcí
Newsletter