instagram @kitchenettehome

Kuře na cideru

Kuře na cideru

Pokud stále hledáte inspiraci na večeře, nebo ještě lépe podzimní/zimní večeře, kuře na cideru by vás mohlo bavit. Já miluju tuhle úpravu zeleniny. Od dob kapustičky ze školní jídelny, aneb beztvaré bezbarvé a rozbředlé věc plující v polévce, se leccos změnilo. Kuře na cideru je super změna, ale vůbec neopomíjejte na pánvi pečenou zeleninu, je to úplný podzim na talíři. V tomto receptu zeleninu dělám jen na trošce ghí se solí, protože kuře má příjemnou nasládlou marinádu, ale jako přílohu k jinému jídlu klidně ke konci pečení zeleniny na pánvi, kápněte trochu javorového sirupu, nebo i medu, zelenina hezky zkaramelizuje.

Tento recept jsem pro vás připravila ve spolupráci se značkou Haier.

30 minut - 4 porce
Kuře na cideru

Ingredience

Na kuře:

  • 300 g jablečného cideru

  • 1 lžíce citrónové šťávy

  • 2 stroužky česneku

  • Větvička rozmarýnu

  • ½ lžičky dijonské hořčice

  • 4 kuřecí stehna

  • Mořská sůl

  • Čerstvě mletý pepř

  • 1 lžíce másla

Na přílohu:

  • 300 g kapustiček, očištěných a rozpůlených

  • 1 červená řepa, očištěná a nakrájená na 2 cm velké kusy

  • 4 mrkve, očištěné a nakrájené na 2 cm velké kusy

  • Lžíce přepuštěného másla nebo oleje

  • Mořská sůl

Kuře na cideru

Postup

1.

Předehřejte troubu na 185 °C funkce horký vzduch. Do litinové pánve nebo jiné pánve vhodné i do trouby dejte cider, citrónovou šťávu, propasírovaný česnek, hořčici a rozmarýn. Dejte na sporák a pomalu vařte přibližně 10 minut, dokud se nezredukuje omáčka na 2/3.

2.

Do pánve s omáčkou rozložte posolená a opepřená kuřecí stehna kůží navrch, lehce je potřete omáčkou a dejte péct do trouby na přibližně 45 minut, nebo dokud nebudou na povrchu hezky zlatá a uvnitř propečená.

3.

Mezitím si připravte přílohu. Na velkou pánev dejte ghí nebo olej, rozpalte jí na středně silný výkon a přidejte všechnu zeleninu. Zeleninu osolte a zprudka restujte, dokud nebude hezky opálená do zlata, ale stále křupavá. 

Newsletter