Pařížská šlehačka
8. září 2012
Je mnoho receptů na tuto čokoládovou šlehačku, ale také díky jednoduchosti, je snadno patrné, jak se liší. Jde jen o kvalitu čokolády. Některé recepty používají kakao, cukr, máslo, proč ne, pokud je kakao kvalitní. Také někdo používá mléčnou čokoládu…
Na kelímek smetany (250 ml) postačí i 80 g kvalitní čokolády, v tomto receptu je trochu více a už se šlehačka blíží trochu lanýžovým dortům, je velmi hustá a za malou chvilku ušlehaná, tak musíte dávat pozor, aby se nepřešlehala. Takže se ničeho nebojte a buďte si jistí, že recept bude fungovat i když tam dáte menší podíl čokolády …
Recept je dimenzován na Čokoládovo-citrónový meringue, bezé dort, který jsem vymyslela pro jednoho kamaráda k narozeninám…, proto takové množství smetany a větší podíl čokolády…
Ingredience
-
ZÁKLADNÍ RECEPT:
-
250 ml smetany na šlehání (33% tuku)
-
100 g čokolády (70% kakaa)
-
NA BEZÉ DORT:
-
1000ml smetany na šlehání (33% tuku)
-
700 g čokolády (70% kakaa)