Bylinkové máslo z medvědího česneku
8. dubna 2014
Na jaře se na nás z každé farmářské bedýnky směje medvědí česnek, je to takový předvoj dalších jarních plodů a proto nás asi tak baví. Řekla jsem si, že Vám sem přidám inspiraci a vyfotím, co s ním dělám já…
Hotové bylinkové máslo, je skvělý předkrm s křupavým chlebem, také jako úžasná tečka na čerstvě ugrilovaný steak. Krásně se bude rozpouštět a dodá jemnou pikantnost. Také na ryby či jehněčí, je úžasné. Vmíchat ho můžete do hotových jednoduchých vegetariánských těstovin, dodá jim jemnou jarní jiskru.
No a pokud už není zrovna sezóna medvědího česneku, můžete si namíchat jiné čerstvé bylinky, jako je pažitka, klíčky řeřichy, čerstvé oregáno, stroužek česneku, …..
5 minut
-
0
porce
Ingredience
-
200 g másla pokojové teploty
-
30 -50 g medvědího česneku
-
1/2 lžičky soli, nebo podle chuti
Postup
1.
Změklé máslo spolu s ostatními ingrediencemi dejte do nožového robotu a pár pulzy rozmixujte na jemné bylinkové máslo. Pokud nemáte žádný podobný robot, stačí jen listy medvědího česneku pomocí nože nasekat na co nejjemnější kousky a dobře promíchat s máslem a solí.
2.
Takto připravené máslo dejte do jedné větší mističky, či formiček a nechte vychladit. Tipy na servírování jsou výše uvedené v úvodu. Na fotkách je máslo dekorované různými druhy solí.)