instagram @kitchenettehome

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka v této kolekci bábovek určitě nesmí chybět. Mám ráda její příjemně sladko-kyselou chuť a vláčnost. Také mám jeden recept od dětství. Přišlo mi od vás receptů několik a byly téměř úplně stejné. Tato je snad jen trochu zpestřená o sušené ovoce. Tedy by se dalo předpokládat, že recept je perfektní, když tolik z vás ho má vyzkoušený k Vaší maximální spokojenosti. Předávám ho tedy téměř v originálním znění. Já osobně ráda zaměním mouku za celozrnnou krupici nebo i pohankovou, která se do bábovek velmi osvědčila.
Pokud plánujete pečení trochu předem, namočte si hrozinky, góji či jiné suché plody přes noc do rumu.
Děkuji za recepty všem!
A pokud zvažujete nákup nějaké krásné nové bábovkové formy, tady u mě v obchodě jich pár najdete.

Tvarohová bábovka

Ingredience

  • 500 g tvarohu
  • 160 g másla
  • 3 šťastná vejce
  • 200 g hrubé mouky nebo dětské krupičky
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • kůra z jednoho bio citrónu
  • šťáva z půlky bio citrónu
  • hrst hrozinek, góji
  • 3 lžíce rumu
Tvarohová bábovka

Postup

1. Troubu předehřejte na 170°C/horkovzdušnou na 150°C. Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
2. Změklé máslo spolu se žloutky, cukrem a kůrou šlehejte dokud nevznikne světlá pěna. Do této krémové hmoty přidejte tvaroh a šťávu z půlky citrónu, zamíchejte vše dohromady. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejte a přimíchejte do tvarohové směsi.
3. Z bílků, špetky soli ušlehejte pevný sníh a vmíchejte ho opatrně do těsta. Na závěr přidejte sušené plody a rum. Těsto vylijte do formy a pečte 55-60 minut.

Tvarohová bábovka
Newsletter