Tvarohová bábovka
11. února 2014
Tvarohová bábovka v této kolekci bábovek určitě nesmí chybět. Mám ráda její příjemně sladko-kyselou chuť a vláčnost. Také mám jeden recept od dětství. Přišlo mi od vás receptů několik a byly téměř úplně stejné. Tato je snad jen trochu zpestřená o sušené ovoce. Tedy by se dalo předpokládat, že recept je perfektní, když tolik z vás ho má vyzkoušený k Vaší maximální spokojenosti. Předávám ho tedy téměř v originálním znění. Já osobně ráda zaměním mouku za celozrnnou krupici nebo i pohankovou, která se do bábovek velmi osvědčila.
Pokud plánujete pečení trochu předem, namočte si hrozinky, góji či jiné suché plody přes noc do rumu.
Děkuji za recepty všem!
A pokud zvažujete nákup nějaké krásné nové bábovkové formy, tady u mě v obchodě jich pár najdete.
Ingredience
-
500 g tvarohu
-
160 g másla
-
3 šťastná vejce
-
200 g hrubé mouky nebo dětské krupičky
-
200 g třtinového cukru
-
1 prášek do pečiva
-
špetka soli
-
kůra z jednoho bio citrónu
-
šťáva z půlky bio citrónu
-
hrst hrozinek, góji
-
3 lžíce rumu