instagram @kitchenettehome

Kaštanové pyré

Kaštanové pyré

Pokud si chcete udělat doma vlastní kaštanové pyré, například na přípravu polévky, nebo omáčky, tady je jednoduchý postup… Dále uvádím také, jak na sladké kaštanové pyré, které se hodí na přípravu úžasných dortových krémů nebo například makrónek.
Hotové sladké pyré si můžete už ve většině větších obchodů. 

.

Kaštanové pyré

Ingredience

  • NA KAŠTANOVÉ PYRÉ (postup č.1.-2.):

  • 1 – 1,5 kg jedlých kaštanů

  • NA SLADKÉ KAŠTANOVÉ PYRÉ (postup č.3.-4.):

  • 650 g vyloupaných kaštanů

  • 200 g třtinového cukru

  • 1 vanilkový lusk

  • 250 ml vody

Postup

1. Předehřejte troubu na 230°C. Ostrým nožem udělejte na každém kaštanu dva zářezy křížem. Dejte je v jedné vrstvě na plech podlité 200 ml vody a pečte 10 minut.
2. Vyjměte plech z trouby a jakmile kaštany nebudou příliš horké, aby se dali držet v ruce, vyloupejte je z vnějšího obalu, tak aby Vám zůstala jen světlá část. Takto vyloupané kaštany, spolu s trochou vody, rozmixujte na hladké pyré pomocí kutru (procesoru). Vody použijte jen tolik, kolik je nutné, aby bylo možné kaštany rozmixovat.
3. Dejte vyloupané kaštany do středního hrnce spolu s cukrem, semínky z jednoho vanilkového lusku a vodou. Na 650 g vyloupaných kaštanů použijte 200 g třtinového cukru, jeden vanilkový lusk a 250 ml vody. Jemně vařte přibližně 25-35 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá.
4. Kaštany sceďte, ale cukrový sirup si odložte. Pomocí nožového robotu je začněte mixovat na hladké pyré a postupně přidávejte tolik sirupu, kolik je třeba, abyste dosáhli požadované konzistence. Po vychladnutí, uskladněte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

Newsletter