Cuketa plněná nádivkou s kozím sýrem
15. dubna 2013
Ta dlouhá zima byla opravdu únavná a energii beroucí. Musím se přiznat, že jsem měla co dělat, abych stíhala běžné věci a tak mám plný počítač rozpracovaných receptů, ale dokončit nějaký byl nadlidský výkon. Tak se nezlobte, že Vás v poslední době zanedbávám, ale jarní únava a očekávání našeho dalšího miminka mi brali všechnu energii.) Hádám, že teď se sluníčkem, bude už všechno lepší.) Minulý týden jsem v obchodě narazila na tyto kulaté cukety, které mi vždycky připadaly strašně inspirativní a tak se v mé hlavě zrodil recept na jarní špenátem, kozím sýrem, quinoou, … plněný vegetariánský recept. Naložte si s ním samozřejmě jak jste na kitchenette zvyklí, plňte třeba dýně, rajčata, papriky a přidejte si také co Vás napadne a Vaše zásoby dovolí.) Servírujte jako předkrm pro 4 nebo lehké hlavní jídlo pro 2 osoby.
Ingredience
-
4 kulaté cukety (můžete použít malé klasické)
-
100 g quinoi (nevařené)
-
1 střední cibule
-
2 stroužky česneku
-
110 g měkkého kozího sýra
-
150 g čerstvého špenátu
-
1 lžíce ghí nebo e.p. olivového oleje pro ortodoxní vegetariány
-
2 vrchovaté lžíce cizrny
-
mořská sůl
-
čerstvě mletý pepř
-
opražené piniové oříšky
-
lžíce medu na servírování