Tuňákový dip
25. května 2015
Toto je takový jednoduchý svěží a rychlý recept, který se perfektně hodí k aperitivu jako malý předkrm, ale potěší i děti. Kdyby Vám náhodou nějaký zůstal, vyzkoušejte jej i na pečivo s čerstvým listovým salátem. Je to skvělá obdoba a pokud zaměníte majonézu za čerstvý krémový sýr jako je lučina, bude o něco hustší a tedy i vhodnější jako pomazánka třeba na piknik.
Ingredience
-
1 konzervu kvalitního tuňáka 170g
-
2 lžíce majonézy
-
šťáva z jednoho citrónu
-
2 lžíce kapar
-
2 lžíce olivového oleje
-
2 lžíce hladkolisté petržele
Na namáčení
-
okurka
-
cuketa
-
kedlubna
-
mrkev
-
brokolice
-
řapíkatý celer
-
paprika
-
mini kukuřičky
-
cukrový hrášek
Postup
Připravte si zeleninu na namáčení. Může to být téměř cokoli.
Petržel pokrájejte na jemné kousky. Všechny ostatní ingredience na dip dejte do mixovací nádoby - blenderu nebo food procesoru. Zavřete víko a mixujte, dokud nebude mít směs hladkou konzistenci. Vznikne Vám řídký krém. Vmíchejte do něj petrželku a rovnou jej přemístěte do servírovací misky. Na ozdobu můžete na vrch dát pár lístků petržele nebo třeba klíčků a spolu se zeleninovými prsty servírovat.