instagram @kitchenettehome

Tuňákový dip

Tuňákový dip

Toto je takový jednoduchý svěží a rychlý recept, který se perfektně hodí k aperitivu jako malý předkrm, ale potěší i děti. Kdyby Vám náhodou nějaký zůstal, vyzkoušejte jej i na pečivo s čerstvým listovým salátem. Je to skvělá obdoba a pokud zaměníte majonézu za čerstvý krémový sýr jako je lučina, bude o něco hustší a tedy i vhodnější jako pomazánka třeba na piknik.

 

10 minut - 4 porce
Tuňákový dip

Ingredience

  • 1 konzervu kvalitního tuňáka 170g

  • 2 lžíce majonézy

  • šťáva z jednoho citrónu

  • 2 lžíce kapar

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce hladkolisté petržele

Na namáčení

  • okurka

  • cuketa

  • kedlubna

  • mrkev

  • brokolice

  • řapíkatý celer

  • paprika

  • mini kukuřičky

  • cukrový hrášek

Tuňákový dip

Postup

1.

Připravte si zeleninu na namáčení. Může to být téměř cokoli.

Petržel pokrájejte na jemné kousky. Všechny ostatní ingredience na dip dejte do mixovací nádoby - blenderu nebo food procesoru. Zavřete víko a mixujte, dokud nebude mít směs hladkou konzistenci. Vznikne Vám řídký krém. Vmíchejte do něj petrželku a rovnou jej přemístěte do servírovací misky. Na ozdobu můžete na vrch dát pár lístků petržele nebo třeba klíčků a spolu se zeleninovými prsty servírovat. 

Tuňákový dip
Tuňákový dip
Tuňákový dip
Newsletter