instagram @kitchenettehome

Linguiny s rybím filetem a rajčátky

Linguiny s rybím filetem a rajčátky

Možná se Vám také někdy stává, že zbyde kousek pečené ryby a co si budeme povídat, ryby nejsou úplně ideální na ohřívání. Tyto těstoviny jsou skvělé lehké jídlo a navíc v nich přesně takový kousek filetu uplatníte. S receptem často experimentuji  a například zelený slanorožec není povinnou složkou. Můžete jej úplně vynechat nebo třeba nahradit kouskem avokáda či kadeřávku.

Tento recept jsem připravovala pro časopis Gurmet a tak jste jej tam mohli zahlédnout spolu s dalšími. :-)

20 minut - 2 porce
Linguiny s rybím filetem a rajčátky

Ingredience

  • 250 g těstovin (spaghetti nebo linguiny)

  • 1 hotový pečený rybí filet

  • 150 g cherry rajčátek

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce oliv taggiasca

  • extra panenský olivový olej

  • čerstvá hladkolistá petržel

  • (bílé víno)

  • kůra z poloviny chemicky neošetřeného citrónu

  • hrst slanorožce (mořský chřest) nebo například kousek avokáda či kadeřávku

  • mořská sůl

  • (čerstvě mletý pepř)

Linguiny s rybím filetem a rajčátky

Postup

1.

Do silně osolené vody dejte vařit těstoviny. Připravte si všechny zbylé ingredience. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata rozkrojená na polovinu, česnek na tenké plátky, olivy taggiasca, špetku mořské soli a lehce prohřejte.

2.

Těstoviny slijte dříve než dosáhnou ideální al dente konzistence, tedy přibližně o 2 minuty dříve. Přidejte je k ostatním ingrediencím na pánev, lehce prohoďte (wok se hodí:-)). Nyní už zbývá jen přidat rybí filet, který nemusíte příliš rozdělovat, klidně jej nechte v kuse. Přidejte nasekanou petržel a zakápněte bílým vínem podle chuti, opět párkrát prohodťe na pánvi nebo lehce promíchejte tak, aby se ryba nerozdrobila na malé kousíčky. Nyní můžete servírovat a pro svěžest přidat navrch trochu citrónové kůry.

Linguiny s rybím filetem a rajčátky
Linguiny s rybím filetem a rajčátky
Linguiny s rybím filetem a rajčátky
Linguiny s rybím filetem a rajčátky
Linguiny s rybím filetem a rajčátky
Newsletter