Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
2. dubna 2014
Toto je další recept z kuchyně Gianfranca Coizzy (tady najdete něco málo o něm a projektu chef’s in kitchenette), ale tentokrát ho přináším s jeho souhlasem jako reportáž z našeho společného prvního jarního BBQ. Je to opravdu dokonalé požehnání, když můžete ve velmi příjemné společnosti přátel posedět spolu s rodinou a ochutnávat samé středomořské lahůdky. Všem moc děkuju a těším se na mnoho dalších podobných víkendů.
Na fotkách uvidíte další dobroty jako jehněčí hřbet, krevety pečené na solném lůžku, pražma, mořský vlk sous vide a recepty na ně najdete na blogu Ingredientista, který už konečně Gianfranco spustil.
A tento recept? Je úplně jednoduchý a přece tak dobrý. Hlavní podíl na tom mají, jak jinak než ingredience. Konkrétně na těchto olivách, mám závislost, mají úžasné intenzivní aroma a přesně takto jednoduše fungují. Dáte je do salátu a téměř už nemusíte vyrábět žádný dresink…)
Ingredience
-
500 g linguin
-
30 g oliv Taggiasche
-
30 g capar
-
pár větviček čerstvého tymiánu
-
2 hrsti čerstvé strouhanky
-
4 lžíce Extra pannenského olivového oleje
-
1 stroužek česneku i se slupkou