instagram @kitchenettehome

Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou

Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou

Toto je další recept z kuchyně Gianfranca Coizzy (tady najdete něco málo o něm a projektu chef’s in kitchenette), ale tentokrát ho přináším s jeho souhlasem jako reportáž z našeho společného prvního jarního BBQ. Je to opravdu dokonalé požehnání, když můžete ve velmi příjemné společnosti přátel posedět spolu s rodinou a ochutnávat samé středomořské lahůdky. Všem moc děkuju a těším se na mnoho dalších podobných víkendů.
Na fotkách uvidíte další dobroty jako jehněčí hřbet, krevety pečené na solném lůžku, pražma, mořský vlk sous vide a recepty na ně najdete na blogu Ingredientista, který už konečně Gianfranco spustil.
A tento recept? Je úplně jednoduchý a přece tak dobrý. Hlavní podíl na tom mají, jak jinak než ingredience. Konkrétně na těchto olivách, mám závislost, mají úžasné intenzivní aroma a přesně takto jednoduše fungují. Dáte je do salátu a téměř už nemusíte vyrábět žádný dresink…)

15 minut - 4 porcí
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou

Ingredience

  • 500 g linguin
  • 30 g oliv Taggiasche
  • 30 g capar
  • pár větviček čerstvého tymiánu
  • 2 hrsti čerstvé strouhanky
  • 4 lžíce Extra pannenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku i se slupkou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou

Postup

1. Strouhanku spolu s čerstvým tymiánem dejte do nožového robotu a pomocí pár pulzů je propojte dohromady.
2. Dejte vařit velký hrnec se silně osolenou vodou. Když voda začne vřít, vhoďte dovnitř těstoviny. Mezitím si rozehřejte velkou pánev, typu casserole nebo wok spolu s olejem a stroužkem česneku. Když stroužek začne zlátnout, přidejte i olivy, kapary a stáhněte výkon, nechte je jen jemně táhnout.
3. Když linguiny jsou tak ve dvou třetinách předpokládaného času varu, vyjměte je a přidejte je do velké pánve k ostatním ingrediencím (vodu neslévejte!). Zvyšte výkon a přidejte také 1-2 naběračky vody, ve které se těstoviny vařily, ta je totiž bohatá na škrob a bude spolu s ostatními chutěmi tvořit emulzi, kterou těstoviny absorbují. (Právě tento krok, dělá ten největší rozdíl mezi perfektně a profesionálně připravenými těstovinami a tím, co u nás mnohdy i v italské restauraci dostáváme na talíř.) Často míchejte a bude-li třeba, přidejte ještě další naběračku vody od těstovin. Takto postupujte, dokud nebudou linguiny “al dente”.
4. Hotové těstoviny dejte do mísy, posypejte tymiánovou strouhankou, ještě pokapejte pár kapkami extra panenského olivového oleje, promíchejte a ihned servírujte.

Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Linguiny s olivami Taggiasca, kaparami a strouhankou
Newsletter