Pondělí: Přidejte 250 g cukru a nemíchejte.
Úterý: Přidejte 250 ml mléka, zamíchejte.
Středa: Přidejte 250 g mouky, zamíchejte. (originálně polohrubá pšeničná, já použila celozrnnou pšeničnou)
Čtvrtek: V průběhu dne třikrát zamíchejte.
Pátek: Přidejte 250 g cukru, 250 g mléka a 250 g mouky (opět můžete nahradit originální pšeničnou polohrubou, celozrnnou variantou). Promíchejte.
Sobota: Dobře promíchejte a rozdělte těsto na čtyři díly. Tři můžete už začít distribuovat a nebo počkat do neděle, abyste mohli k těstu přibalit i kousek chleba na ochutnávku.
Neděle: Předehřejte troubu na 160°C a vyložte si chlebovou či dortovou formu pečícím papírem.
Ke svému dílu těsta přidejte a zamíchejte následující ingredience:
250 g oleje nebo rozpuštěného másla
250 g mouky (opět máte na výběr polohrubou nebo celozrnnou pšeničnou)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetku soli
lžička skořice
3 nastrouhaná jablka
3 šťastná vajíčka
hrst hrozinek
hrst ořechů
50-100 g nasekané čokolády (60-90% kakaa ideálně)
kůru z jednoho bio citrónu
1/2 lžičky mletého zázvoru
Těsto dejte do formy a pečte přibližně 40 minut, v závislosti na formě a tvaru. Otestujte případně špejlí. Často se tento chléb také dělá s čokoládovou polevou, tak pokud vám tato inspirace padla do oka, hurá do toho.