Krátce po narození, byl Ruben přivítán celou rodinou, těšící se sestřičkou, tatínkem, který mezi tím dopil všechen můj armagnac a Grand Marnier, co mám na vaření (a byl to rychlý porod…). Začalo vycházet sluníčko, které jen dokreslilo tu výjimečnou atmosféru.
Také děkuji společnosti Apperol :-))), která, aniž by tušila, poslala jejich dárkový balíček v den narození, takže tatínek i ostatní, měli i nadále čím připíjet, zatím co já jsem popíjela můj placentový koktejl. A to je také zajímavé téma, jistě pro mnohé šokující.
Já se na svět dívám naturalisticky a realisticky. Nikomu nic nevnucuji a mám ráda, když si na věci každý může udělat vlastní názor, ovšem ideálně na základě, co možná nejvíce seriózních informací.
Před pár měsíci jsem googlovala po celém světe a sbírala recepty a informace o využití lidské placenty. V současné době, existuje pár článků v češtině, které vystihují podstatu, tak přikládám link na jeden z těch vše pojímajících.
Můj koktejl obsahoval:
300 g farmářského bílého jogurtu
250 g jahod, malin a borůvek
2 lžíce javorového sirupu
100 g placenty z mateřské strany
Vše se hodí do blenderu a rozmixuje. Opravdu nemáte šanci cítit nic jiného, než co jste zvyklý cítit v běžném smoothie. Ještě můžete přidat například chia semínka nebo, jak je ve výše uvedeném článku napsáno, kustovnici čínskou.
Před porodem jsem procházela syndromem hnízdění a ne, že bych neměla co na práci, ale taková ta nutkavá potřeba, mě hnala vstříc pár DIY projektům. Na fotografiích můžete najít inspiraci na dekorace nejen dětských pokojů. Najdete je během pár dní v sekci DIY.)
No a teď si mazlím moje dvě děti a pomalinku se zase pouštím do “práce” nebo zábavy tady na kitchenette a připravované kuchařce. Všem moc děkuji za přízeň a trpělivost. Je skvělé, že Vás to tu nepřestalo bavit, i když jsem zrovna nechrlila každý den nové recepty.
Přeji krásný podzim.
Markéta