.
Broskvová přesnídávka s ovesnými vločkami
5. září 2014
Možná někteří z Vás ocení malou inspiraci v podobě dětských příkrmů. Stále vymýšlet, co těm malým vyrobit za zdravou a vyváženou svačinku v každodenním běhu, není lehké. Protože se v naší zahradě urodilo mnoho broskví, zrodil se i tento recept, který se stal velmi oblíbeným. Můžete jej velmi snadno aplikovat na meruňky a jemné ovesné vločky zaměnit například za vločky z quinoi, rýže či pohanky. Zrovna na tyto účely se hodí mít domácí mlýnek na mouku s vločkovačem se kterým si můžete nejen umlít čerstvou mouku, ale i vyrobit vlastní vločky ze všech možných druhů obilovin dle potřeby. To, že mouka je nejlepší čerstvě umletá asi každý ví, a proto jsem si před pár lety, kdy jsem se stala nadšenou pekařkou chleba, pořídila mlýnek na mouku. To je také důvod, proč ho můžete najít i v našem obchodě Kitchenette, přála jsem si všechny věci a pomůcky, které ráda používám a oceňuji, mít zde.
Ingredience
-
2 broskve
-
3 lžíce jemných ovesných vloček
Postup
Broskve zbavte slupky i pecky a nakrájejte přibližně na 1 cm velké kousky. Dejte je do hrnce spolu s ovesnými vločkami a přidejte přibližně 100 ml vody. Přiklopte dobře těsnící poklicí a krátce povařte. Stačí dvě minuty. Možná budete potřebovat ještě trochu vody, záleží jak šťavnaté a kolik vlákniny maji broskve, tedy můžete lehce přidat tak, aby se Vám následně směs dobře mixovala.
Rozmixujte na jemné pyré pomocí tyčového mixéru nebo blenderu. Servírujte teplé nebo i chladné.)