instagram @kitchenettehome

French toast z vánočky

French toast z vánočky

Já myslím, že cokoli french toast, je vždy ještě o kousek lepší, než samotné pečivo druhý den. Co myslíte vy? A protože se nám blíží Vánoce, recept na mojí nejoblíbenější vánočku od babičky Olinku už tu na blogu máte, tak přidávám ještě recept na jednoduchý french toast z ní.
Tento recept vznikl ve spolupráci s Košík.cz.

10 minut - 2 porce
French toast z vánočky

Ingredience

  • 4 plátky vánočky

  • 100 g mléka (bio nebo farmářského)

  • 2 šťastná vejce

  • (Špetka mleté vanilky)

  • 2 lžíce (30 g) javorového sirupu

  • (1 lžíce rumu)

  • Špetka soli

  • ghí na smažení a kousek másla na servírování

  • Javorový sirup na servírování

French toast z vánočky

Postup

1.

Nejprve si připravte „marinádu“ na namáčení vánočky. Do polévkového talíře dejte mléko, vejce, špetku mleté vanilky, javorový sirup, sůl a případně i trošku rumu.

2.

Každý plátek vánočky nechte důkladně nasáknout v této mléčné marinádě a opatrně ho přeneste na pánev, kterou jste rozehřáli. Smažte na ghí na středně silný výkon z obou stran a do zlata. Přesuňte hotový french toast na talíře, položte pláteček másla, pokapejte javorovým sirupe nebo třeba jen trochu pocukrujte. Servírujte ještě teplý.

French toast z vánočky
Newsletter