French toast z vánočky
3. prosince 2021
![French toast z vánočky French toast z vánočky](/uploads/media/article_image/0001/05/thumb_4739_article_image_gridOne.jpeg)
Já myslím, že cokoli french toast, je vždy ještě o kousek lepší, než samotné pečivo druhý den. Co myslíte vy? A protože se nám blíží Vánoce, recept na mojí nejoblíbenější vánočku od babičky Olinku už tu na blogu máte, tak přidávám ještě recept na jednoduchý french toast z ní.
Tento recept vznikl ve spolupráci s Košík.cz.
![French toast z vánočky French toast z vánočky](/uploads/media/article_image/0001/05/thumb_4737_article_image_gridOne.jpeg)
Ingredience
-
4 plátky vánočky
-
100 g mléka (bio nebo farmářského)
-
2 šťastná vejce
-
(Špetka mleté vanilky)
-
2 lžíce (30 g) javorového sirupu
-
(1 lžíce rumu)
-
Špetka soli
-
ghí na smažení a kousek másla na servírování
-
Javorový sirup na servírování
![French toast z vánočky French toast z vánočky](/uploads/media/article_image/0001/05/thumb_4738_article_image_gridOne.jpeg)
Postup
Nejprve si připravte „marinádu“ na namáčení vánočky. Do polévkového talíře dejte mléko, vejce, špetku mleté vanilky, javorový sirup, sůl a případně i trošku rumu.
Každý plátek vánočky nechte důkladně nasáknout v této mléčné marinádě a opatrně ho přeneste na pánev, kterou jste rozehřáli. Smažte na ghí na středně silný výkon z obou stran a do zlata. Přesuňte hotový french toast na talíře, položte pláteček másla, pokapejte javorovým sirupe nebo třeba jen trochu pocukrujte. Servírujte ještě teplý.
![French toast z vánočky French toast z vánočky](/uploads/media/article_image/0001/05/thumb_4740_article_image_gridOne.jpeg)