.
Vlašsko-ořechové máslo
28. listopadu 2014

Začala jsem připravovat různá ořechová másla asi díky vitamixu, protože jsem vždy z podobných receptů měla pocit, že máslo nikdy nebude tak hladké a krémové.
Vyzkoušela jsem několik různých variant a kombinací. Lískové ořechy jsou také skvělé s kakaem, pak máte takovou domácí raw nutelu.) Teď mám doma několik sklenic plných těchto dobrot, a tak mě napadá, že je to nejen skvělá nádivka do cukroví, různých košíčků, ale také skvělý jedlý dárek.

Ingredience
-
250 g jader vlašských ořechů
-
6 lžic javorového sirupu
-
1 lžíce vanilkového extraktu
-
2 - 3 lžíce rumu

Postup
Nechte rozehřát troubu na 180 °C. Ořechy rozprostřete na plech a 8 - 10 minut je pečte v troubě, získají tak plnější oříškovou chuť. Po vychladnutí je přesypejte do mixéru (typu blender, vitamix nebo food processor), přidejte zbývající ingredience a začněte mixovat. Po chvíli mixér vypněte, pomocí stěrky seškrábněte krém ze stěn a opět zapněte. Záleží na výkonu spotřebiče. S těmi výkonnými budete mít velmi hladké ořechové máslo během 5ti minut. Pokud máte rádi krém sladší, můžete přidat více javorového sirupu či cukru.

