instagram @kitchenettehome

Citrónový krém, lemon curd

Citrónový krém, lemon curd

Dříve jsem si tento lemon curd kupovala v Marc&Spencer a velmi ráda ho používala v kuchyni například na zpestření páje babičky Jiřinky , perfektně se totiž snoubí například s tvarohovými dezerty. Také do palačinek je skvělý. Tam jsem ho asi poprvé objevila, ale později jsem narazila na recept, který se osvědčil a teď si jednou za čas vyrobím domácí.
Na jednu 1/4 l skleničku je potřeba přibližně dvou citrónů. Doporučuji dva citróny ostrouhat, vymačkat šťávu a pokud je tekutiny ještě málo, použijte ještě třetí, pokud bude kůry více, nevadí, držte se 70ti ml … Také doporučuji strouhat velmi jemně, později by Vám mohla struktura vzniklá kůrou vadit. Možnost je také hotový krém rozmixovat. robotem.

.

25 minut - 0 porcí
Citrónový krém, lemon curd

Ingredience

  • 4 žloutky

  • 70 g třtinového cukru

  • 70 ml citrónové šťávy

  • 50 g másla

  • kůra ze 2 bio citrónů, jemně nastrouhané

Citrónový krém, lemon curd

Postup

1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se mohla stát zásadní chyba. Velmi dbejte na to, aby jste strouhaly pouze žlutou část kůry, bílá vrstva totiž zhořkne a celý krém by byl na nic…
2. Smíchejte všechny ingredience a ve vodní lázni za občasného míchání zahřívejte tak dlouho, dokud nezhoustne do konzistence husté kaše.
3. Takto čerstvý krém, můžete hned použít, nebo uzavřený uskladnit v lednici až dva týdny.

Citrónový krém, lemon curd
Citrónový krém, lemon curd
Newsletter