instagram @kitchenettehome

Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

Máte rádi Ginger ale? Pokud ano, tuhle limonádu budete milovat. Připravte si zázvorový sirup a pak už Vás bude dělit jen chvilka od dokonalé, pikantní a svěží limonády. Zázvor je všelék, který posílí Vaší imunitu, nastartuje trávicí systém i metabolismus, působí relaxačně a navíc i afrodiziakálně.
 

​Pokud máte po ruce citrónovou trávu, skvěle se hodí na doplnění svěží chuti. Můžete ji dát pokrájenou spolu se zázvorem do samotného základu sirupu a nebo rozkrojenou do sklenice s hotovou limonádou. Můj sirup je připraven z tmavého třtinového cukru, který obsahuje více melasy a je zdravější, proto i sirup a výsledná limonáda mají tmavší jakoby čajovou barvu. Jestliže budete používat světlý cukr, bude limonáda úplně čirá.
I tento recept jsem připravila pro červencový časopis InStyle. :-) Ostatní jsou tu: Ostružinová limonádaPopsicles - Lesní plody, jasmín, smetanaPopsicles - Broskvě, badyán, vanilkaPopsicles - Jahoda, růže, šampaňské.

15 minut
Zázvorová limonáda

Ingredience

  • 200 g třtinového cukru

  • 1/2 litru vody

  • 4 cm kořene zázvoru, jemně nastrouhaný

  • špetka soli

  • 6-8 citrónů

  • pár plátků zázvoru, na servírování

  • hrst čerstvé máty, na servírování

  • perlivá voda, na servírování

Zázvorová limonáda

Postup

1.

Do středního hrnce dejte nastrouhaný zázvor spolu s půl litrem vody a přiveďte k varu. Poté přidejte všechen cukr, špetku soli a míchejte dokud se vše nerozpustí. Odstavte z plotny a směs nechte vystydnout a uležet alespoň 30 minut.

2.

Připravený sirup přeceďte přes jemné plátýnko nebo mušelín a uložte v láhvi do lednice. Koncentrovaný základ pro limonádu máte hotový a takto uskladněný vydrží několik dní.

3.

Jakmile budete chtít servírovat, nalijte trochu zázvorového sirupu do sklenice, přidejte šťávu z půl až jednoho citrónu, pár plátků zázvoru, větvičku čerstvé máty, popřípadě citrónovou trávu, několik kostek ledu a dolijte vychlazenou perlivou minerální vodou nebo sodou. Voila!

Zázvorová limonáda
Zázvorová limonáda
Zázvorová limonáda
Newsletter