Pokud máte po ruce citrónovou trávu, skvěle se hodí na doplnění svěží chuti. Můžete ji dát pokrájenou spolu se zázvorem do samotného základu sirupu a nebo rozkrojenou do sklenice s hotovou limonádou. Můj sirup je připraven z tmavého třtinového cukru, který obsahuje více melasy a je zdravější, proto i sirup a výsledná limonáda mají tmavší jakoby čajovou barvu. Jestliže budete používat světlý cukr, bude limonáda úplně čirá.
I tento recept jsem připravila pro červencový časopis InStyle. :-) Ostatní jsou tu: Ostružinová limonáda, Popsicles - Lesní plody, jasmín, smetana, Popsicles - Broskvě, badyán, vanilka, Popsicles - Jahoda, růže, šampaňské.
Zázvorová limonáda
6. července 2015
Máte rádi Ginger ale? Pokud ano, tuhle limonádu budete milovat. Připravte si zázvorový sirup a pak už Vás bude dělit jen chvilka od dokonalé, pikantní a svěží limonády. Zázvor je všelék, který posílí Vaší imunitu, nastartuje trávicí systém i metabolismus, působí relaxačně a navíc i afrodiziakálně.
Ingredience
-
200 g třtinového cukru
-
1/2 litru vody
-
4 cm kořene zázvoru, jemně nastrouhaný
-
špetka soli
-
6-8 citrónů
-
pár plátků zázvoru, na servírování
-
hrst čerstvé máty, na servírování
-
perlivá voda, na servírování
Postup
Do středního hrnce dejte nastrouhaný zázvor spolu s půl litrem vody a přiveďte k varu. Poté přidejte všechen cukr, špetku soli a míchejte dokud se vše nerozpustí. Odstavte z plotny a směs nechte vystydnout a uležet alespoň 30 minut.
Připravený sirup přeceďte přes jemné plátýnko nebo mušelín a uložte v láhvi do lednice. Koncentrovaný základ pro limonádu máte hotový a takto uskladněný vydrží několik dní.
Jakmile budete chtít servírovat, nalijte trochu zázvorového sirupu do sklenice, přidejte šťávu z půl až jednoho citrónu, pár plátků zázvoru, větvičku čerstvé máty, popřípadě citrónovou trávu, několik kostek ledu a dolijte vychlazenou perlivou minerální vodou nebo sodou. Voila!