instagram @kitchenettehome

Celozrnné kynuté lívanečky s chia semínky a vločkami

Celozrnné kynuté lívanečky s chia semínky a vločkami

No občas mám také nepřekonatelnou chuť na nějaké nezdravé mlsání, ale snažím se ho posunout trochu lepším směrem a musím říct, že tento recept se opravdu povedl. Jsou 100%ně celozrnné s bonusem z ovesných vloček a chia semínek! Také se mi líbí na kynutých lívanečkách, že si je můžete připravit den předem, třeba v pátek večer a máte krásnou sobotní snídani.

10 minut - 0 porcí
Celozrnné kynuté lívanečky s chia semínky a vločkami

Ingredience

  • 250 g celozrnné špaldové krupice
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 5-6 lžic chia semínek
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 balení droždí (21 g čerstvého, 1/2 sáčku sušeného)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • kůra z 1/2 citrónu
  • vanilka

Postup

1. Smíchejte všechny ingredience a vznikne Vám řidší těsto. Nechte ho vykynout do druhého dne v lednici zakryté fólií, nebo celý proces urychlete tak, že droždí necháte nejdříve vzejít s teplým mlékem a cukrem, smícháte s ostatními ingrediencemi a těsto necháte vykynou na teplém místě. Zdvojnásobí svůj objem.
2. Smažte v lehce tukem vytřeném lívanečníku nebo pánvi. Doporučuji použít na smažení ghí, má skvělou chuť. ) Z první strany smažte na středním až velmi slabém ohni, protože tak krásně nakynou a když se začnou tvořit bublinky a budou téměř propečené, lívanečky otočte.
3. Servírujte s kyselou smetanou a ovocnou omáčkou nebo marmeládou, jablečné pyré se skořicí je skvělé, šlehačka s višněmi, javorový sirup, nutella, tvaroh, … Myslím, že s touto částí si už poradíte, u nás doma máme každý jasno a každý po svém(.,

Newsletter