instagram @kitchenettehome

Ovesno-jablečné lívanečky

Ovesno-jablečné lívanečky

U nás doma jsou lívanečky na tisíce a jeden způsob evergreenem, a to hlavně díky dětem, které je překvapivě milují.) Tady na blogu můžete najít mnoho a mnoho receptů, které se snažím vždy nějak upravit, aby byly zdravé a samozřejmě i co nejlepší. Jedním z posledních receptů byly makové, ty měly velký úspěch i u Vás, jsou bezlepkové a veganské, pak tu také můžete najít celozrnné kynuté, kváskové, které jsou neskutečně lahodné, z blenderu, které jsou zase extra zdravé a díky blenderu jsou oslazené sušeným ovocem a doplněné o rozmixovaná semínka, pohankovo-ovesné, ty jsou bezlepkové a pak lívanečky z Espumy. Další oblíbený recept můžete najít v mé kuchařce...

Tyto lívanečky jsou, jak je z názvu jasné, jablečno-ovesné. Mám moc ráda chuť jablek, protože dodají těstu lehkou kyselost, sladkost i vláčnost. Skvěle se k nim hodí skořice a já přidávám i chia semínka, která zase o něco zvednou nutriční hodnotu. Nově si můžete u mě v obchodě koupit tato semínka v BIO kvalitě a ekonomických baleních spolu s Quinoou a třeba pektinem pod značkou Kitchenette. Konečně jsem totiž dotáhla tento můj osobní boj a projekt, který se přes hromadu jiné práce dlouze táhl. Tak mám sama strašnou radost, že se povedlo a tyto produkty si myslím, za super ceny a v pěkných i praktických baleních se zipem můžete konečně koupit.

20 minut
Ovesno-jablečné lívanečky

Ingredience

  • 180 g ovesných vloček

  • 30 g kukuřičného škrobu

  • 2 lžičky prášku do pečiva z vinného kamene

    Koupit
  • 250 g jablečného pyré

  • 1 menší nastrouhané jablko

  • 2 vejce (pro veganskou verzi 1 banán)

  • 30 g medu nebo javorového sirupu

  • voda na naředění těsta

  • 2 lžíce chia semínek

    Koupit
  • 1/2 lžičky skořice

    Koupit
  • špetka soli

Ovesno-jablečné lívanečky

Postup

1.

Pomocí blenderu rozmixujte ovesné vločky najemno, vznikne Vám tak ovesná mouka. Dejte ji do střední mísy, přidejte špetku soli, kukuřičný škrob, který dodá lívanečkům více křupavosti, prášek do pečiva, skořici a promíchejte. V druhé misce si smíchejte jablečné pyré, vejce nebo rozmačkaný banán, med či javorový sirup a nastrouhané jablko. Nyní obě směsi smíchejte dohromady, ale jen velmi krátce! Pokud by se Vám zdála směs příliš hustá (závisí to na šťavnatosti jablka a také na tom, jak najemno jej nastrouháte), můžete ji lehce naředit vodou. Konzistence by měla být jako kaše, ne příliš hustá a ani ne příliš řídká.

2.

Můžete začít smažit na běžné pánvi nebo lívanečníku. Nejraději je smažím na přepuštěném másle nebo sádle či kvalitním oleji na středně silný výkon. Hotové můžete odkládat na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a pokud je chcete servírovat teplé všechny najednou, rozehřejte si troubu na nízkou teplotu a tam je odkládejte, dokud nebudou všechny připravené. Tyto jsem servírovala s jahodami a šlehačkou.)

Ovesno-jablečné lívanečky
Ovesno-jablečné lívanečky
Ovesno-jablečné lívanečky
Ovesno-jablečné lívanečky
Newsletter