instagram @kitchenettehome

Adresář farmářů

Adresář farmářů

Myslím si, že stojí za zmíňku projekt na který jsem před časem narazila a tak Vám ho tu v krátkosti představím.
Jak se blíží jaro, zase mě začínají více zajímat farmářské bedýnky a co naše matička země v dobrých rukách dokáže úžasného a chutného stvořit.
A tak jsem našla Adresař Farmářů, je to místo, které sdružuje všechny ověřené farmy a stojí za nimi Hnutí Duha. Funguje jako taková aplikace, která Vám pomůže najít dostupné farmáře ve vašem okolí. Pak si můžete produkty v podobě čerstvého ovoce, zeleniny, mléka, masa či sýrů, nakoupit přímo „ze dvora“ pomocí bedýnek a také „KPZ“.
„Kápézetka“, komunitou podporované zemědělství, je další téma samo o sobě. Dokonce bych řekla, že je to unikátní prostor a šance pro každého si vytvořit vlastním způsobem vztah s farmářem, který bude oběma stranám vyhovovat. Můžete si takto zajistit pravidelnou dodávku farmářských surovin po celý rok a zároveň farmáři pravidelný odběr. Také konečně opravdu znáte svého farmáře a detaily spolupráce si můžete nastavit úplně na míru Vám oběma. Tak jako tomu bylo dříve, můžete si objednat, co si přejete, aby pro Vás pěstoval a za jakou cenu a to mě úplně nadchlo.
Dále můžete navrhovat další farmáře a pomoci tak rozšířit adresář nebo založit nové „Komunitou Podporované Zemědělství“.
Tento projekt má mnoho dalších Pro, jako i například ekologické téma. Potraviny za Vámi necestují přes celou zemi či kontinent, šetříte tak přírodu.
Koukněte sami, je těžké v pár větách vystihnout veškerou podstatu.)
Jsem sama zvědavá, jak projekt bude fungovat. Na pár dní sem přidávám i obrázek s adresou k nim.

Adresář farmářů
Adresář farmářů
Adresář farmářů
Adresář farmářů
Adresář farmářů
Adresář farmářů
Adresář farmářů
Newsletter