.
Mrkvovo-cuketové muffiny
8. dubna 2012
Další příjemné zdravé muffiny, které vydrží dlouho vláčné, hlavně díky tomu, že mají v sobě spoustu zeleniny a jablečného pyré. Je lepší, uchovávat je v lednici, ale to hlavně kvůli krému.
Ingredience
-
na těsto:
-
1/2 hrnku řepkového oleje
-
1/2 hrnku třtinového cukru
-
1/4 hrnku jablečného pyré
-
2 velká vejce z volného odchovu
-
1 hrnek hladké mouky
-
1/2 hrnku celozrnné mouky
-
3/4 lžičky sody na pečení
-
1 lžička skořice
-
špetka mořské soli
-
2 střední mrkve strouhané najemno
-
1/2 střední cukety strouhané najemno
-
1/2 hrnku nasekaných vlašských (nebo pekanových) ořechů
-
na polevu:
-
2 lučiny
-
2 lžíce medu
-
pár kapek citrónu
-
12 vlašských (nebo pekanových) ořechů na ozdobení
Postup
Předehřejte troubu na 200°C. Ve velké míse smíchejte mokré ingredience a cukr. V druhé míse smíchejte suché ingredience. Spojte obě směsi dohromady, přidejte mrkev, cuketu, ořechy, lehce promíchejte a plňte lžící 12 formiček na muffiny. Pečte 20 – 25 minut, nebo otestujte metodou špejle..
Na polevu smíchejte sýr s medem a citrónovou šťávou. Na vychladlé muffiny naneste krém lžící nebo zdobícím sáčkem a dekorujte ořechy.