instagram @kitchenettehome

Jablečné suflé

Jablečné suflé

Z Jižního Tyrolska jsem si přivezla ještě jeden nadýchaný recept spolu s lokálními surovinami. Místní jablka jsou samozřejmě vyhlášená, stejně jako třeba ricotta. Tak tu máte Jablečné suflé jako obláček, třeba na sobotní snídani. Recept inspirovaný Herbertem Hintnerem.

A tady vám ještě přiložím odkaz na video z instargamu.

15 minut - 4 porce
Jablečné suflé

Ingredience

  • 2-3 jablka (doporučená odrůda Kanzi)

  • 50 g hladké mouky

  • 50 g sýru ricotta

  • 50 g cukru

  • 150 ml mléka

  • 3 vejce

  • špetka soli

  • špetka vanilky nebo strouhané tonka fazole

  • máslo na vymazání

Jablečné suflé

Postup

1.

Předehřejte si troubu na 185 °C a vymažte máslem litinovou pánev. Jablka oloupejte, odstraňte jadřinec a nakrájejte je na měsíčky. 

2.

Do střední mísy dejte mouku, ricottu, mléko a 3 žloutky. Vše dobře promíchejte.
V druhé míse vyšlehejte 3 bílky spolu s cukrem a špetkou soli, dokud nebude sníh pevný a lesklý.

3.

Opatrně vmíchejte pár tahy sníh do těsta. Hotové těsto přesuňte do připravené a vymazané pánve. Na vrch rozložte rovnoměrně jablka a dejte péct do trouby na 25 minut, dokud povrch suflé lehce nezezlátne.
Hotové suflé lehce pocukrujte a servírujte teplé.

Jablečné suflé
Jablečné suflé
Jablečné suflé
Jablečné suflé
Newsletter