instagram @kitchenettehome

Raw čokoládové smoothie

Raw čokoládové smoothie

Toto smoothie se skvěle hodí na doplnění energie po náročném dni. Dopřejte si jej jako malou zaslouženou odměnu. Dodá tělu bílkoviny, mnoho minerálů, vitamínů, zdravých tuků, sacharidů a antioxidantů.

 

Recept jsem připravila pro Gourmet časopis Potten Pannen, stejně jako recept na raw čokoládový krémový řez, poté, co mne požádali o testování nového blenderu Blendtec a přípravu receptu. Musím říct, že jsem si v duchu říkala, že ho ráda vyzkouším a připravím recenzi, protože mám moc ráda Staňky:), ale že určitě nebude mít na Vitamix. A abych byla i nadále upřímná, byla jsem strašně pozitivně překvapená. Nejenže má překrásný design, ale výkon je navíc srovnatelný s Vitamixem. (Tedy fakticky Vitamix má stále o něco málo vyšší výkon, ale nedovedu si představit, situaci, kdy toto pocítíte a opravdu využijete, protože výkon, co má Blndtec, je opravdu více než dostačující.) Blendtec má mnohem delší nože! Jediné, co postrádá, je pěchovadlo, ale zase věřím, že delší nože tento nedostatek vyváží. Celkově na výšku je nižší, což některým uživatelům u vysokého vitamixu vadilo, protože se jim nevešel pod linku. Pak jsem si jako kritik řekla, že třeba tyto blendery Blendtec nebudou mít dlouhotrvající kvalitu, že možná motory nemají ještě tak "vychytané", ale tuto úvahu opět vyvrací fakt, že firma Blendtec vyrábí dlouhá léta blendery pro profesionální sféru, tedy v každé " fresh džusárně" na ně můžete narazit. Tedy věřím, že vědí, co dělají. A na závěr pozitivní zpráva, cena je o něco dostupnější než cena Vitamixů. Tedy po napsané recenzi jsem se rozhodla, že je zařadím také do obchodu a nabídnu Vám i tuto variantu, protože věřím, že je to opravdu skvělý. V tomto momentě je čerstvě v Kitchenetteshop. Jak jsem napsala, sama jsem překvapena, že předčil všechny má očekávání!

5 minut - 2 porce

Ingredience

  • 240 ml mandlového mléka (můžete použít i jiné ořechové či ovesné)

  • 1 velký banán (vyzkoušejte i s avokádem nebo kombinací obojího)

  • 2 lžíce kakaa

    Koupit
  • 2-3 vypeckované datle

  • 1 lžíce chia semínek

    Koupit
  • 1 lžíce kustovnice čínské

    Koupit
  • špetka soli

  • špetka mleté vanilky

    Koupit
Raw čokoládové smoothie

Postup

1.

Všechny ingredience dejte do blenderu a rozmixujte na jemný a hladký krém. Vyzkoušejte experimentovat s avokádem, na sladko je skvělé a je zdrojem zdravých tuků. Jen pro avokádovou verzi přidejte trochu více datlí.

2.

Hotové smoothie servírujte například posypané nadrcenými kakaovými boby a kustovnicí. Pro osvěžení můžete přidat pár kostek ledu.

Informace k receptu

Komentář a tipy k receptu připravila výživová poradkyně Věra Burešová z NATURHOUSE.
Chia semínka jsou výborným zdrojem minerálů, bílkovin, vlákniny, omega-3 mastných kyselin a hodí se pro náročný den, během zvýšené aktivity nebo stresu. Toto smoothie bych doporučila spíše na snídani jako přípravu na náročný den.
Skvělé jsou i datle, které představují zdroj různých minerálů, např. železa, hořčíku nebo vápníku. Výborně podporují trávení a čistí trávicí trakt. Díky množství antioxidantů podporují imunitu, v muslimských zemích dokonce datle považují za strom života. Mají povzbuzující účinky při únavě a kromě energie navozují i duševní svěžest.

Raw čokoládové smoothie
Newsletter