Rajčatová salsa
12. srpna 2014
Toto je základní recept na rajčatovou salsu, která je skvělá nejen na tacos. Můžete ji ozvláštnit přidáním na jemné kostičky pokrájenou nektarinkou, cantaloupe či medovým melounem. Ovoce přidá na chuťové rozmanitosti. Salsa je skvělým dopňkem k všemožným kebabům a jiným například grilovaným masům.
Zde najdete recept na domácí tortillu a zde na trhané telecí maso nebo trhané hovězí maso na tacos.
Ingredience
-
4 rajčata, bez jádřinců pokrájená na jemné kostičky
-
1 hrst nasekaného čerstvého koriandru
-
1 menší červená cibule pokrájená na jemné kostičky
-
1 šalotká pokrájená na jemné kostičky
-
1 jalapeno paprička, bez jadřinců krájená najemno
-
1/2 lžičky česnekového prášku
-
1 lžíce extra panenského olivového oleje
-
mořská sůl
-
čerstvě mletý pepř
-
šťáva z jedné limetky nebo podle chuti
Postup
1. Pokrájejte si všechnu zeleninu na jemné kostičky. Spolu s ní dejte všechny zbývající ingredience do misky, promíchejte a nechte 30 minut odležet v lednici. Jalapeno papričku či jinou, je možné jemně pokrájet a dát stranou spolu s extra limetkovou šťávou do samostatné mističky, pro případ, že ne všichni hosté, mají rádi extra pálivé jídlo, nebo máte malé děti.