instagram @kitchenettehome

Pařížská šlehačka

Pařížská šlehačka

Je mnoho receptů na tuto čokoládovou šlehačku, ale také díky jednoduchosti, je snadno patrné, jak se liší. Jde jen o kvalitu čokolády. Některé recepty používají kakao, cukr, máslo, proč ne, pokud je kakao kvalitní. Také někdo používá mléčnou čokoládu…
Na kelímek smetany (250 ml) postačí i 80 g kvalitní čokolády, v tomto receptu je trochu více a už se šlehačka blíží trochu lanýžovým dortům, je velmi hustá a za malou chvilku ušlehaná, tak musíte dávat pozor, aby se nepřešlehala. Takže se ničeho nebojte a buďte si jistí, že recept bude fungovat i když tam dáte menší podíl čokolády …
Recept je dimenzován na Čokoládovo-citrónový meringue, bezé dort, který jsem vymyslela pro jednoho kamaráda k narozeninám…, proto takové množství smetany a větší podíl čokolády…

15 minut - 0 porcí
Pařížská šlehačka

Ingredience

  • ZÁKLADNÍ RECEPT:
  • 250 ml smetany na šlehání (33% tuku)
  • 100 g čokolády (70% kakaa)
  • NA BEZÉ DORT:
  • 1000ml smetany na šlehání (33% tuku)
  • 700 g čokolády (70% kakaa)
Pařížská šlehačka

Postup

1. Nalámejte čokoládu do skleněné nebo nerezové velké mísy, která Vám bude pasovat k hrnci, bude třeba totiž rozpouštět čokoládu ve vodní lázni. Položte mísu na hrnec s trochou vody (2 cm) a přiveďte k varu, ale nevařte, nechte jen táhnout. Zalijte čokoládu částí smetany, tak aby byla téměř potopená a počkejte dokud se čokoláda nerozpustí.
2. Dobře promíchejte smetanu s čokoládou a když je směs hladká, přidejte zbývající část smetany, promíchejte a nechte vystydnout. Čokoládový krém je třeba nechat dobře vychladit než ho budete šlehat. Po vychlazení je smetana mnohem hustší, přidala jsem 4 obrázky konzistence.
3. Ušlehejte šlehačku a držte se pravidla, které platí i u obyčejné šlehačky a bílkového sněhu, šlehejte na co nejnižší výkon. Trvá to déle, ale tvoří se mnohem menší bublinky a sníh i šlehačka jsou tak pevnější a stabilnější.

Newsletter