Domácí pšeničná tortilla
29. července 2014
Na poslední chvíli jsem se do své připravované kuchařky rozhodla dát i tento recept a asi hlavně proto, že tortilly jsou pro mě strašně příjemnou společenskou záležitostí, která tmelí a zahřeje nejen u srdce. S těmi kupovanými jsou neporovnatelné.
Přitom jejich příprava je tak jednoduchá. Náplně do nich jsou barevné chuťově i na pohled. Dávají velký prostor k fantazii. A všechny tyto vlastnosti shrnují a charakterizují, co pro mě vaření znamená. A shodli jsme se s redakcí, že ani tu, v srpnovém Bazaaru, by něco tak letního a společenského nemělo chybět.
Skvělá je náplň z trhaného hovězího nebo telecího masa v kombinaci se salátem, avokádem, rajčatovou salsou a zakysanou smetanou. Mějte připravené i limety a extra chilli na servírování. Recepty budou následovat.)
Ingredience
-
na 12-16 tortill:
-
500 g mouky pšeničné hladké (polovinu můžete nahradit moukou celozrnnou)
-
1 lžíce soli
-
3/4 hrnku 115 ml olivového oleje
-
3/4 hrnku 115 ml vody
-
1 lžička prášku do pečiva
Postup
Rozdělte jej na 12-16 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku.