diskuze

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Allure 5. června 2017 21:18
..koláč je fakt výborný! Jen mám dotaz na množství mouky do drobenky - opravdu 450g? Přišlo mi, že ji bylo strašně moc, koláč jsem pekla o 20 min déle, aby drobenka byla chutnější a stejně dobrou půlku z koláče "smetu", než se do něj pustím :-)
Markéta Kitchenette 6. června 2017 10:41
Tak jsem ráda, že i tak chutnal a potěšil. No v tomto případě je to takové to drobenkové těsto. Je ji v tomto receptu poměrně hodně. Normálně dělám drobenku tak z cca 45 g mouky nebo vloček...) Drobenka rebarboru jakoby uzavře a ta je pak šťavnatá uvnitř. Tak máte pravdu, není to úplně běžné, ale nevím jestli se delším pečením naopak nevysušil obsah, rebarbora, protože pak by opravdu nedával smysl tolik drobenky, ale pokud je uvnitř vše tak šťavnaté, jak má být, je to celkem akurátní i s vyšší vrstvou drobenky a obzvlášť pokud se servíruje se zakysankou.)
Allure 6. června 2017 15:39
..i tak byl výborný! Příště zkusím tu "vločkovou" drobenku :-) ..a musím koupit aspon tři zakysaný smetany, jedna nám nestačila :-)
Markéta Kitchenette 14. června 2017 13:27
:-) ano, mám to podobně s tou zakysankou.)
jbvcl 23. července 2014 11:38

Ráda bych se opět připojila s díkem za výborný recept :-). Bohužel jsem neměla rebarboru, a tak jsem nahradila rybízem. I tak byl koláč vynikající. Děkuji Markét :-). Jana B.

Markéta Kitchenette 10. června 2013 10:53

:-)

DorotaK 9. června 2013 10:33

S rebarborou jsem neměla žádné zkušenosti, tato byla první a rozhodně ne poslední! Já i mé okolí si tento dezert nemůžeme vynachválit. Děkuji za něj, protože dlouho jsem tak chutný koláč nejedla :)

Markéta Kitchenette 20. května 2013 18:55

:-)

Charlotte48 19. května 2013 13:19

Opravdu fenomenální. Zmizel během 30 min a to jsme byli jen tři.