instagram @kitchenettehome

Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou

Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou

Krásný letní předkrm pro milovníky sladko slaných chutí.
Je to velmi jednoduchý recept s kterým si můžete sami pohrát, navíc je to krásné jídlo, které okouzlí každého gurmána včetně těch malých.

.
10 minut - 4 porcí
Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou

Ingredience

  • 1 hrnek vypeckovaných višní
  • 8-10 lístků máty
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
  • 4 krajíce celozrnného chleba
  • 200 g kozího sýra (typu lučina, čerstvý sýr, ne zrající)
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • pár kapek olivového oleje
  • pár lístků čerstvého špenátu (cca 24)
  • pekanové nebo piniové ořechy na posypání
Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou

Postup

Višně včetně šťávy, která se uvolní při vypeckovávání, dejte do hrnce. Přidejte maizenu, cukr, zamíchejte a přiveďte k varu. Povařte jen krátce, jakmile vznikne glazé, vypněte. Nasekejte si mátové lístky a polovinu přidejte k višním.
Připravte si chlebové tousty, potřete sýrem, na něj položte pár lístků špenátu, který hned přelijte horkými višněmi. Teď už jen dozdobte zbytkem máty, posypte nasekanými ořechy, zakapejte olejem a lehce okořeňte pepřem a solí.
Servírujte teplé.

Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou
Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou
Newsletter